Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Diktátor Kim Čong-un ukázal beštialitu: Odhalili detaily, ako neľudsky popravil strýka!

Čang Song-tchek a Kim Čong-un Zobraziť galériu (5)
Čang Song-tchek a Kim Čong-un (Zdroj: SITA)

PEKING - Strýka severokórejského vodcu, vplyvného generála Čang Song-tcheka, popravili mimoriadne krutým spôsobom: nahého ho vhodili do obrovskej klietky a nechali zaživa zožrať svorkou 120 vyhladovaných psov, informovala dnes stanica NBC News s odvolaním sa na čínsky denník Wen Wej Pcho.

Čang Song-tcheka, ktorý bol po Kim Čong-unovi považovaný za druhého najvyššieho veliaceho dôstojníka krajiny, popravili v decembri po tom, ako ho uznali za vinného z "pokusu o zosadenie vlády", uviedli severokórejské štátne médiá. Oficiálna správa o poprave z 13. decembra však nešpecifikovala spôsob popravy.

Zmienený denník so sídlom v Hongkongu ďalej oznámil, že spolu s generálom popravili rovnakým spôsobom aj jeho päť najbližších pobočníkov. Lovecké psy boli pred popravou držané bez jedla päť dní. Na výkon popravy osobne dohliadal líder Kim Čong-un so svojím bratom Kim Čong-čolom, ako aj 300 ďalších štátnych činiteľov.

Čang Song-tchek
Zobraziť galériu (5)
Čang Song-tchek  (Zdroj: SITA)

Čang Song-tchek slúžil na pozadí dynastie Kimovcov ako zástupca hlavy štátu a predstavoval kľúčové spojenie medzi Severnou Kóreou a jej spojencom Čínou. Zastával funkciu podpredsedu Komisie národnej bezpečnosti. Bol ženatý s Kimovou tetou Kim Kjong-hi, mladšou sestrou zosnulého vodcu Kim Čong-ila.

Vo vykonštruovanom procese ho obvinili z "velezrady uskutočnenej všetkými druhmi sprisahania a odsúdeniahodných metód so zvráteným zámerom uzurpovať najvyššiu moc strany a štátu". Kimova vláda ho tiež obvinila z korupcie, nemravnosti, gamblérstva a užívania drog, pričom ho označila za "odporné ľudské bahno".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu