Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tajomstvo odhalené: Takto vyzerá odpor voči režimu v Severnej Kórei!

Žena sa dôstojníka nezľakla
Žena sa dôstojníka nezľakla (Zdroj: PBS)

PCHONGJANG - Všeobecná mienka o obyvateľoch Severnej Kórey je taká, že im vláda vymieľa mozgy a sú kompletne zajatí v moci propagandy. Lenže to je len čiastočná pravda. Niektorých ľudí nezastraší ani hrozba prísneho trestu. Jedna žena sa napríklad nebojácne postavila na odpor dôstojníkovi.

Severná Kórea je jedným z posledných štátov, kde do dnešných dní vládne tvrdý komunizmus. Tamojší režim vodcu Kim Čong-una vládne tvrdou rukou, čo obyvatelia na vlastnej koži pociťujú každý boží deň.

Nie všetci sa ale bezhlavo podriaďujú jeho pravidlám. Žena z nasledujúceho videa mala v sebe toľko odvahy, že sa nedávno postavila na odpor dôstojníkovi, ktorý ju kritizoval za to, že nelegálne prevádzkuje súkromnú prepravu osôb.

Keď jej mladík povedal, že pasažieri budú musieť vystúpiť, Severokórejčanka sa rozčúlila a vyzvala ho, aby jej ukázal hviezdičky a dokázal tak, že je naozaj dôstojník. "Keď si dôstojník, tak kde sú potom tvoje hviezdy. Ty sku**ysyn!," kričala. Po incidente celá rozrušená nasadla do auta a odišla preč.

Video je súčasťou dokumentu, ktorý pod názvom Secret State of North Korea (Tajný štát Severná Kórea) odvysielala americká televízia PBS. Zábery z krajiny vyniesol japonský novinár Jiro Ishimaru. Autor dokumentu, James Jones, tvrdí, že má vďaka tomu k dispozícii množstvo materiálu, ktorý dokazuje krutosť Čong-unového režimu.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu