Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Neobľúbený francúzsky prezident Hollande: Už mu ani ruku nikto nechce podať!

(Zdroj: Volkskrant.nl)

PARÍŽ - Popularita francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda dosahuje nielenže rekordné minimum, no tento raz si z neho dokonca vystrelili. Holandský denník Volkskrant spravil koláž fotiek, na ktorých si hlava Francúzska pri stretnutiach chce podať ruku s vrcholovými politikmi. Ibaže na momentkách ho každý politik ignoruje. Výnimku tvorí iba Portugalčan a predseda Európskej komisie Manuel Barroso. Článok vyšiel s titulkom "ruka nikoho".

Článok vyšiel v silvestrovskom vydaní a tak ho treba aj brať. Fotky zachytávajú snahu Hollandeho podať ruku svojim kolegom, ale im sa do toho príliš nechce. Stretnutie absolvoval s takými politikmi ako íránský prezident Hasan Rúhaní, rakúsky prezident Heinz Fischer alebo prezidentka Kostariky Laura Chinchillová.

Neobľúbený francúzsky prezident Hollande:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Volkskrant.nl)

 

Taký ruský premiér Dmitrij Medvedev zjavne nemá o podanie ruky ani najmenší záujem. Premiéri z Fínska Jyriki Katainen a Chorvátska Zoran Milanovič iba nepríčetne pozerajú, zatiaľ čo šéf Elyzejského paláca naťahuje ruku. Komicky potom pôsobí vrúcne podanie ruky od Barrosa, keďže ostatným partnerom Hollanda sa ho darí úspešne ignorovať.

Snáď sa prezident Francois Hollande na túto koláž neurazí a neuvalí novú daň na printové médiá.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu