Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský výbuch vlaku s ropou: Obyvateľov mestečka museli okamžite evakuovať!

Po požiari cisternového vlaku s ropou sú stále nezvestné desiatky ľudí Zobraziť galériu (5)
Po požiari cisternového vlaku s ropou sú stále nezvestné desiatky ľudí (Zdroj: SITA)

CASSELTON - Na evakuáciu obyvateľov mestečka Casselton v americkom štáte Severná Dakota vyzvali v noci nadnes miestne úrady po tom, čo sa v jeho blízkosti vykoľajil 1,6 kilometra dlhý vlak prevážajúci ropu. Informovala o tom agentúra AP.

Vykoľajenie vlaku viedlo k sérii explózií, pričom k nebu stúpali vysoké plamene a čierny dym. Miestne úrady odporučili evakuáciu zhruba 2400 obyvateľom mestečka Casselton, ako i obyvateľom žijúcim v okruhu ôsmich kilometrov smerom na juh a východ.

Úrad miestneho šerifa informoval, že meteorológovia v oblasti predpovedajú zmenu počasia, ktorá môže zvýšiť riziko potenciálneho ohrozenia zdravia. 

Po vykoľajení vlaku začalo horieť približne desať z viac než sto vagónov. Zranenia neutrpel nikto, píše AP. Vagóny horeli aj po súmraku a úrady informovali, že ich pravdepodobne nechajú dohorieť. 

Presná príčina vykoľajenia nebola bezprostredne známa, na havárii sa však zrejme podieľal aj iný vlak prevážajúci obilie. Podľa niektorých zdrojov sa tento vlak vykoľajil ako prvý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu