Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Požiar vykoľajeného vlaku v Kanade sa pokúsili uhasiť pomocou výbušnín

Požiar vykoľajeného vlaku sa pokúsili uhasiť pomocou výbušnín Zobraziť galériu (3)
Požiar vykoľajeného vlaku sa pokúsili uhasiť pomocou výbušnín (Zdroj: SITA)

PLASTER ROCK - Hovorca kanadských železníc Jim Feeny dnes oznámil, že pri pokuse o uhasenie rozsiahleho požiaru spôsobenom vlakovým nešťastím v utorok večer, prerazili výbušninou diery do troch cisternových vozňov vykoľajeného vlaku s ropou.

Feeny dodal, že podľa predbežných údajov išiel tento postup podľa plánu, napísala agentúra AP. Nákladný vlak so surovou ropou a propánom sa v utorok večer miestneho času vykoľajil v riedko osídlenej kanadskej provincii New Brunswick. Vozne začali horieť, okolité domy evakuovali, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

Požiar vykoľajeného vlaku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Sharon DeWittová, koordinátorka pre mimoriadne udalosti z blízkeho Plaster Rock, uviedla, že sa vykoľajilo len niekoľko vozňov. Domy v bezprostrednej blízkosti evakuovali.

Nákladný vlak s pravidelným grafikonom smeroval do Monctonu v strednej Kanade. V júli zahynulo 47 ľudí v Lac-Mégantic v kanadskej provincii Quebec, keď sa vykoľajil vlak s ropou. V novembri sa v Alabame vykoľajil a explodoval vlak zo Severnej Dakoty. Nikto neprišiel o život, ale podľa odhadov uniklo 749.000 galónov ropy.

Požiar vykoľajeného vlaku sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu