Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri Košiciach sa vykoľajil vlak, ľudí prepravujú autobusy

Pred železničnou stanicou v obci Nižná Myšľa v okrese Košice-okolie sa 25. februára 2014 v ranných hodinách vykoľajil nákladný vlak. Zobraziť galériu (5)
Pred železničnou stanicou v obci Nižná Myšľa v okrese Košice-okolie sa 25. februára 2014 v ranných hodinách vykoľajil nákladný vlak. (Zdroj: TASR)

NIŽNÁ MYŠĽA – K vykoľajeniu nákladného vlaku došlo dnes ráno v Nižnej Myšli v okrese Košice okolie. Podľa polície sa nehoda obišla bez zranení.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informovala, že od 7.00 h v úseku Ruskov – Krásna nad Hornádom a späť nejazdia vlaky. Z dôvodu nehody je tento úsek neprejazdný. ZSSK pre cestujúcich zabezpečila náhradnú autobusovú dopravu. "Vlaky, ktoré jazdia v smere Čierna nad Tisou – Košice a Humenné – Michalovce - Košice a späť, budú zmeškané minimálne 40 minút. Prípoje v Košiciach na vlaky v smere do Žiliny a Bratislavy nebude možné v prípade výraznejších meškaní garantovať," informovala hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

Železničná spoločnosť odporúča cestujúcim využiť skoršie vlakové spojenia do Košíc a počas jazdy sa informovať u sprevádzajúceho personálu vlaku o aktuálnej situácii. Rýchliky 442 Šírava (Humenné 19.28 – Košice 22.08 – Praha 07.37) a R 614 Zemplín (Humenné 21.28 – Košice 23.59 – Bratislava 06.05) budú dnes vedené v úseku Humenné – Košice náhradnými súpravami. Pôvodná súprava bude vypravená až zo stanice Košice. Dnes zároveň nebude vo vlaku R 614 Zemplín radený vozeň pre prepravu automobilov.

Na odstránení následkov nehodovej udalosti pracujú Železnice SR. Obnovenie dopravy v tomto úseku sa predpokladá až počas stredy 26. februára. Hovorca Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia Martin Halanda uviedol, že vykoľajený vlak nepatril tejto spoločnosti a išlo o súkromného dopravcu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu