Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šokujúci nález v mori: Kosti mladých ľudí a lebka s odkazom pre pedofilov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: www.europe1.fr, internet)

Cannes – Desivá záhada ako z detektívneho románu. Len sto metrov od rušného pobrežia našli v mori pozostatky viacerých ľudí. Doteraz sa podarilo identifikovať len jediného – mladíka, ktorý zmizol pred 19 rokmi.

Vo februári tohto roka hľadal amatérsky potápač pri známom útese Cap d´Antibes neďaleko Cannes morských ježkov. Asi sto metrov od brehu však našiel čosi, na čo tak ľahko nezabudne.

Šokujúci nález v mori:
Zobraziť galériu (8)

V hĺbke asi šesť metrov ležala ľudská lebka, popísaná nezmazateľnou fixkou slovami, z ktorých mrazí. Už trochu vyblednutý nápis hlása „Mort aux pédophiles“, teda „Smrť pedofilom“.

Do oblasti sa vydali policajní potápači, ktorí neďaleko lebky našli aj ďalšie ľudské ostatky. Tie podrobili analýze DNA.

Šokujúci nález v mori:
Zobraziť galériu (8)

Teraz je známy ich šokujúci výsledok – stehenná kosť, dve ramenné kosti a časť čeľuste patria štyrom rôznym osobám, dvom mužom a dvom ženám. Identifikovať sa doteraz podarilo len jediného z nich.

Z hlbín vytiahli kosti
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: www.europe1.fr, internet)

Jedna z ramenných kostí patrila Stéphanovi Hirsonovi zo Seine-et-Marne, ktorý zmizol vo februári 1994 krátko pred 18. narodeninami. Vtedy po krátkom pobyte opustil psychiatrický ústav a podľa zverejnených informácií mal s istým kamarátom namieriť do Španielska. Nikdy viac ho nevideli.

Šokujúci nález v mori:
Zobraziť galériu (8)
 

Rodina obete, ktorá po najstaršom synovi intezívne pátrala, teraz prežíva obrovské trápenie. Ich nádej definitívne zhasla. Blízkym vyučeného stolárazostáva len dúfať, že sa nájde aj zvyšok ostatkov, aby mohli svojho chlapca dôstojne pochovať.

Šokujúci nález v mori:
Zobraziť galériu (8)

Šokujúci nález v mori:
Zobraziť galériu (8)

Ostatné nájdené kosti zatiaľ nepriradili k žiadnym hľadaným osobám, podľa analýzy však patrila stehenná a druhá ramenná kosť ženám mladším ako 30 rokov. Skúmanie čeľuste neprinieslo žiadne výsledky, preto sa pracuje aj s verziou, že ide o piateho človeka.

Vyšetrovatelia veria, že kľúčom k objasneniu záhadného nálezu by mohla byť ľudská lebka, ktorá patrila mužovi mladšiemu ako 50 rokov. Okrem veľavravného nápisu „Smrť pedofilom“ na nej bol nakreslený znak, ktorý má údajne predstavovať terč. Snahy spojiť lebku s niektorým známym pedofilom boli zatiaľ neúspešné.

Šokujúci nález v mori:
Zobraziť galériu (8)

Prokurátor George Gutierrez vyhlásil, že všetky kosti sú v dobrom stave, hoci sa predpokladá, že boli vo vode viac ako desať rokov. V súvislosti s hrôzostrašným nálezom prichádzajú do úvahy viaceré zločiny ako vražda, únos, uväznenie a manipulovanie s telami, preto odborníci vykonávajú ďalšie testy DNA a plánuje sa aj podrobné preskúmanie celej oblasti.

Otázok na zodpovedanie je mnoho. Komu ostatky patria, prečo sa našla len jedna kosť z každej obete, kto a kedy napísal slová na lebku. A hlavne – kto sú vlastne obete a kto páchatelia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu