Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Úžasný zázrak života: Novorodeniatko ožilo po 10 hodinách v márnici!

Malá Milagros si svoje meno zaslúži.
Malá Milagros si svoje meno zaslúži. (Zdroj: checatelo.com)

BOGOTA - Novonarodené dievčatko precitlo v stredu v kolumbijskej márnici desať hodín po tom, čo ho lekári vyhlásili za mŕtve. Lekársky tím z nemocnice, kde dievčatko jeho matka predčasne porodila cisárskym rezom, nemá podľa agentúry AP pre ojedinelú udalosť žiadne vysvetlenie. Dieťa, ktoré krátko po pôrode nebolo schopné dýchať, je teraz v stabilizovanom stave.

Lekári v nemocnici svätého Františka z Asisi v meste Quibdo na severozápade krajiny prijali v stredu matku (28), ktorá bola v 26. týždni tehotenstva. Najprv sa vraj snažili kvôli nedostatočne vyvinutému plodu pôrod oddialiť, keď to však ďalej nebolo možné, pomohli dievčatku na svet cisárskym rezom.

Dieťa vážiace iba 880 gramov malo kvôli nedostatočne vyvinutým pľúcam veľké dýchacie ťažkosti a lekári ho po 35 minútach od pôrodu označili za mŕtve. Tri hodiny po tom premiestnili telíčko bez známok života z pôrodnej sály na pitevňu, uviedol riaditeľ nemocnice Farid Vieira.

Za ďalších takmer sedem hodín si pre mŕtve novorodeniatko prišli príbuzní. "Človek zodpovedný za jeho odovzdanie zaznamenal, že dievčatko sa pohlo, otvorilo oči a začalo plakať," opísal Vieira. Dieťa lekári ihneď umiestnili do inkubátora a teraz je v stabilizovanom stave. V inkubátore by malo podľa riaditeľa nemocnice zostať najmenej dva mesiace.

Rodičia sa podľa médií rozhodli pomenovať dievčinu Milagros (zázračná). Za zázrak považujú jej prežitie aj sami lekári, dodal Vieira.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu