Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neuveriteľný súd v Španielsku: Klaviristke (27) hrozí za rušenie susedy 7,5-ročné väzenie!

Laia Martinová pri hre na klavír. Zobraziť galériu (2)
Laia Martinová pri hre na klavír. (Zdroj: fb, elpais.com)

MADRID - Profesionálna španielska klaviristka Laia Martinová (27) by mohla skončiť na 7,5 roka vo väzení za to, že svojím neustálym cvičením rušila susedu a spôsobila jej "psychickú ujmu na zdraví". Znechutená dievčina však požaduje, aby súd celý prípad zamietol ako úplne neprimeraný.

Žalobkyňa Sonja B. tvrdí, že Laia, ktorá bývala pod ňou v dome v katalánskom meste Puigcerda, v rokoch 2003 až 2007 cvičila päť dní v týždni osem hodín denne, následkom čoho psychicky ochorela. Lekárske správy hovoria, že utrpela poškodenie sluchu, mávala záchvaty paniky a problémy počas tehotenstva ako dôsledok "environmentálneho sluchového stresu".

Dievčina sa bráni tým, že tak dlho doma necvičila, keďže chodila na hodiny klavíra aj do iného mesta. Denník El Pais uviedol, že Sonja B. na súde povedala, že nenávidí klavír a nakoniec sa z domu aj s rodinou vysťahovala.

Prokurátorka od súdu žiada, aby bol Martinovej okrem väzenia uložený aj štvorročný zákaz profesionálnej praxe, pokuta vo výške 10 800 eur a náhrada škody vo výške 9900 eur. Hovorkyňa katalánskeho súdu uviedla, že rozhodnutie bude známe 15. novembra.

Laia na súde so svojimi rodičmi.
Zobraziť galériu (2)
Laia na súde so svojimi rodičmi.  (Zdroj: fb, elpais.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu