Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Droga, ktorá robí z ľudí mŕtvoly: Krokodíl už dorazil do Česka, ako je na tom Slovensko!

Navždy zmrzačená krokodílom Zobraziť galériu (3)
Navždy zmrzačená krokodílom (Zdroj: internet)

PRAHA - Svet straší droga, ktorá pochádza z Ruska a hovorí sa jej krokodíl. Je trikrát lacnejšia ako heroín, a preto je medzi drogovými užívateľmi veľmi populárna. Má priam hororové účinky na organizmus, ktorý sa z nej doslova rozpadá. Najnovšie správy hovoria o tom, že sa objavila aj v Česku.

Kodeín, benzín, riedidlo na farby, kyselina chlorovodíková a červený fosfor - to sú zložky krokodíla, ktorý sa začal miešať v Rusku, ale prenikol aj do Nemecka a nedávno sa objavil v Spojených štátoch. Úrady v Arizone zaznamenali prípad užívania tejto extrémne nebezpečnej drogy, keď dvaja narkomani skončili na jednotke intenzívnej starostlivosti s odpádavajúcim zhnitým mäsom a odhalenými kosťami.

Droga, ktorá robí z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

Droga, ktorá robí z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Krokodíl je rýchlo návykový a vyliečiť sa z jeho závislosti je takmer nemožné. Má devastačné účinky, keď svojho užívateľa doslova rozožiera zaživa. Drasticky poškodzuje kožu, mäkké tkanivá a kosti a robí tak z neho chodiacu mŕtvolu.

Droga, ktorá robí z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

Prvé prípady užívania krokodíla už podľa portálu extra.cz zaznamenali v susednej Českej republike. Topky preto zaujímalo, či droga dorazila aj k nám. "Nemáme informácie o tom, že by sa na Slovensku vyskytol nejaký prípad užívania krokodíla," povedal hlavný odborník MZ SR pre medicínu drogových závislostí Ľubomír Okruhlica. Zároveň doplnil, že "v Rusku došlo k poklesu užívania tejto drogy, pretože tam bola obmedzená dostupnosť látok, z ktorých sa vyrába".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu