Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Krejčířovho blízkeho spoločníka zavraždili: Zastrelili ho v aute pred semaforom!

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (Zdroj: SITA)

PRETORIA – Údajný blízky spoločník českého podnikateľa na úteku Radovana Krejčířa bol dnes zastrelený pri Johannesburgu. O incidente zatiaľ bez väčších podrobností informoval juhoafrický server EyeWittness News (EWN). Podľa neho je obeťou Libanonec Sam Ísá.

Rodina a priatelia zastreleného odmietajú povedať, pre koho Ísá pracoval a aký by mohol byť motív jeho vraždy. Nechcú komentovať ani jeho vzťahy s Krejčířom, napísal EWN.

Udalosť sa podľa EWN stala dnes ráno v blízkosti Bedford Centre, východne od Johannesburgu. Krejčířov údajný spoločník tam vo svojom voze čakal pred semaforom a blízko neho zastalo iné auto. Muž sa pokúsil rýchlo prejsť, keď zazneli výstrely, opísala incident polícia. Zastrelený muž je podľa EWN dobre známou osobou, ktorá mala tesné väzby na Krejčířa. Vie sa vraj tiež, že obeť bola pred 20 rokmi usvedčená z podielu na pokuse o bombový útok vo Francúzsku.

Polícia je podľa EWN stále na mieste činu a čaká na tím expertov z Pretórie. "Mŕtvy je stále vo svojom aute, takže nemôžeme povedať, koľko striel ho zasiahlo," citoval server v dopoludňajších hodinách policajnú hovorkyňu Anzuette Erasmusovú. Krejčířovo meno je spájané s radom nevyriešených vrážd v Južnej Afrike, nikdy ale nebol obvinený, napísal EWN.

V súčasnej dobe sa Krejčíř snaží získať v Juhoafrickej republike azyl, aby sa vyhol vydaniu do Českej republiky, odkiaľ utiekol. V Česku bol vlani neprávoplatne odsúdený na 11 rokov väzenia za viac než polmiliardový daňový únik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu