Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Krejčíř prehovoril: Vtipkovanie o Bondovi išlo bokom, ide mu o život!

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (Zdroj: SITA)

JOHANNESBURG – Český podnikateľ na úteku Radovan Krejčíř pripustil, že sa ho v Juhoafrickej republike snažia zabiť, vraj ale netuší, kto. Uviedol to v dnes zverejnenom rozhovore s portálom Eyewitness News a tiež v tlačovom vyhlásení, ktoré tomuto serveru poskytol. Krejčíř tak prvýkrát verejne komentoval utorkový bombový útok, pri ktorom zahynuli dvaja jeho spolupracovníci. Tento čin označil za terorizmus v štýle teroristickej organizácie Al-Kájda.

 "Stratil som dvoch zo svojich najbližších priateľov, som z toho veľmi smutný," povedal Krejčíř. Portál Eyewitness News poznamenal, že na rozdiel od júnového útoku, kedy len tesne unikol pokusu o zavraždenie s pomocou diaľkovo ovládaného zbraňového systému a kedy vtipkoval a prirovnával svoj ​​život k dobrodružstvám Jamesa Bonda, teraz hovoril veľmi vážne.

"Teraz sa nebavíme o útoku na jedného človeka, ale o teroristickom údere, lebo použili trhaviny a bolo im jedno, či tam bude dvadsať ľudí a či tam budú deti, tu hovoríme o inej úrovni," prehlásil Krejčíř. Čech povedal, že spolupracuje s políciou a že nechce o možných útočníkoch špekulovať. "Skutočne neviem. Premýšľal som o tom, ale naozaj neviem," odpovedal na otázku, či tuší , kto ho chce zabiť. Dodal, že tiež nevie, či je nejaká súvislosť medzi smrťou jeho priateľov a pokusmi zabiť ho.

"Som veľmi sklamaný, že ma médiá opakovane vykresľujú ako ' zlého chlapíka '. Zdá sa, že sa vyžívajú v tom, že ma vykresľujú ako nejakého diabolského gangstra. Nie som nič z toho. Som rodinný typ, ktorý sa snaží užívať si život v tejto krajine, ktorú milujem, a kde sa snažím každému pomáhať. To je všetko," vyhlásil.

"Sme, ako som opakovane povedal, šťastní obyvatelia JAR a tiež predmesta Bedfordview, predmestia, kde máme tú česť žiť a o ktoré sa veľmi staráme," uviedol s tým, že v krajine chce zostať. Do JAR pricestoval Krejčíř s falošným pasom zo Seychel, kde žil po svojom úteku z Česka. Český súd ho vlani na jeseň neprávoplatne odsúdil na 11 rokov väzenia za viac než polmiliardový daňový únik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu