Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlavnou výhrou je let do vesmíru: V Británii štartuje nová reality šou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: nasa)

LONDÝN – Britský televízny producent Mark Burnett predstavil projekt novej reality show, ktorej víťaz absolvuje let do vesmíru. Partnerom programu bude súkromná americká spoločnosť Virgin Galactic, špecializovaná na komerčné vesmírne lety, oznámil denník Daily Telegraph.

 "Posledných desať rokov som sa vytrvalo snažil o splnenie svojho sna, aby sa obyčajnému človeku prostredníctvom televíznej šou poskytla možnosť zažiť čiernu oblohu vesmíru a pozrieť sa dolu na matku Zem," uviedol Burnett pri prezentácií projektu. 

Víťaz reality show s názvom "Space Race" (Vesmírny zápas) vyhrá letenku na palubu kozmického raketoplánu SpaceShipTwo, ktorý v súčasnosti vyvíja Virgin Galactic. Podrobnosti o formáte programu ani o termíne jeho vysielania zatiaľ nezverejnili.  V rámci dohody dostane produkčný tím reality show "bezprecedentný prístup" na základňu Spaceport America v štáte Nové Mexiko. 

 Firma Virgin Galactic plánuje spustiť komerčné suborbitálne lety na palube SpaceShipTwo na budúci rok. Raketoplán s dvojčlennou posádkou pilotov má mať kapacitu na prepravu šiestich cestujúcich, ktorých by mal vyniesť do výšky zhruba 63 kilometrov a vrátiť sa s nimi na Zem.  V súčasnosti sa stroj testuje v Mohavskej púšti v Kalifornii. Lístky na let, ktoré stoja okolo 250.000 dolárov na osobu, si kúpilo alebo zaplatilo za ne zálohu okolo 630 záujemcov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu