Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pýcha USA dostala červenú: NASA zatvorila svoje brány!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sciencebuzz.org)

WASHINGTON – Nielen postrádateľné americké úrady, múzeá, parky či zoologické záhrady museli v utorok kvôli sporu o zákone o štátnych výdavkoch dočasne uzavrieť svoje brány, ale tiež twitterové účty Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) sa odmlčali.

"Zbohom, Pozemšťania, vyriešte si to sami," odkázala vesmírna sonda Voyager 2.

Twitterový účet Voyageru 2, sesterskej sondy Voyageru 1, ktorá zatiaľ ako prvé ľuďmi vyrobené teleso opustilo slnečnú sústavu, bol pozastavený. Tweet si ale odovzdali tisíce Američanov. "V dôsledku núdzového stavu vlády nebudeme na tomto účte zverejňovať komentáre či reakcie," napísal úrad NASA pre štúdium a sledovanie objektov blízkych Zemi na svojom twitterovom profile @AsteroidWatch.

Spravodajská stanica CNN v tejto súvislosti však pripomenula, že ľudia sa nemusia obávať, že by sa o prípadnom asteroide rútiacom sa proti Zemi nedozvedeli. Odborníci naďalej oblohu sledujú. Aj tak je ale činnosť NASA ochromená. Zhruba 18.000 zamestnancov, čo zodpovedá 97 percentám všetkých pracovníkov, počnúc utorkom nastúpilo na nútenú dovolenku. Americkí astronauti Karen Nybergová a Mike Hopkins na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) ale naďalej pracujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu