Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Osudová hnačka počas letu: Slovákovi našli v ruksaku heroín vytiahnutý zo záchodu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: architecturepics.org, int)

MALTA - Zradil ho vlastný žalúdok. Na Malte vo štvrtok odsúdili Vladimíra Repáňa (21) zo Slovenska, ktorý sa ešte pred dvoma rokmi pokúšal do krajiny prepašovať veľké množstvo drogy. Takmer kilo heroínu najprv prehltol a po prílete na ostrov ho mal v pláne "vypustiť z tela". Na jeho nešťastie to však naňho prišlo ešte počas letu.

Slováka Vlada zatkli na maltskom letisku ešte v polovici októbra 2011. Mladík letel z Holandska cez Brusel až na ostrov s cieľom prepašovať a dobre zarobiť na nemalom množstve drog. Nie veľmi dobre premyslený plán mu však nevyšiel a jeho kariéra dílera skončila hneď po prílete na Maltu.

Vlado pred odletom prehltol 81 kapsúl heroínu, ktoré plánoval v bruchu prepašovať až do hotelovej izby, odkiaľ ich chcel predávať. Príroda ho však začala volať ešte počas letu a väčšina kapsúl musela ísť von. "Mnohé z nich prešli jeho tráviacim systémom ešte pred príletom na Maltu," píše denník Malta Independent. Po vyprázdnení ich starostlivo uschoval v plastikových vreckách a vložil do ruksaku.

Tam už ich však po prílete na ostrov pred bystrými očami letiskových kontrolórov neukryl a namiesto hotela putoval na políciu. Dodatočné testy ukázali, že v kapsulách, ktoré sa pokúšal prepašovať, bolo takmer 800 gramov heroínu s čistotou 36%. Na čiernom trhu by za ne mohol dostať približne 36 tisíc eur.

Slovák Vladimír Repáň bol obvinený z držania a pašovania drog a keďže sa na včerajšom pojednávaní ku všetkému priznal, maltský súd mu uložil 9-ročný trest a k tomu 25-tisícovú pokutu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu