Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dvaja Slováci zadržaní na letisku v Pise: V tele pašovali vyše 2 kíl hašišu a kokaínu!

Toto všetko mali Slováci v bruchách
Toto všetko mali Slováci v bruchách (Zdroj: pisatoday.it)

PISA - Toto nevysvetlia! Dvaja Slováci skončili v rukách talianskych policajtov po tom, čo sa pokúšali letecky prepašovať veľké množstvo drog zo Španielska do Talianska. Vyše dvoch stoviek kapsulí naplnených hašišom a kokaínom prevážali v bruchu a po prílete na talianske letisko sa prezradili nervóznym správaním.

Slováci prevážali drogy zo španielskej Barcelony do talianskeho mesta Pisa. Prezradili sa hneď po prílete, keď sa v hale letiska "Galileo" správali nervózne, čo neuniklo pozorným očiam finančnej polície. Tá ich oboch za spolupráce špeciálne vycvičených psov zadržala a podrobila detailnej kontrole. Ich domnienky sa nakoniec potvrdili. Informovali o tom talianske médiá.

Röntgen  ukázal, že v tele pašovali spolu až dva kilogramy hašišu a 200 gramov kokaínu zabalených v kapsuliach, ktoré prehltli zrejme ešte pred odletom. Či slovenskí muži drogy prevážali cez viacero krajín je zatiaľ neisté. Informácie o tom, že ich cieľom malo byť Katalánsko, sa rôznia. Oboch Slovákov zatkli a za pašovanie veľkého množstva drog ich čaká zrejme nemalý trest.

O podobnom prípade slovenského pašeráka v zahraničí sme vás informovali aj začiatkom októbra. Išlo o Vladimíra Repáňa (21) zo Slovenska, ktorý chcel v bruchu prepašovať 81 kapsúl heroínu z Bruselu na Maltu. Počas letu ho však zradil vlastný žalúdok. Väčšinu drog strávil a po vyprázdnení si ich slovenskí mladík ukryl do ruksaku. V príletovej hale ho odhalili letiskoví kontrolóri a putoval rovno za mreže. Na októbrovom súde mu naparili 9-ročný trest a pokutu 25-tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu