Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Princa Georgea budú krstiť: Vieme kedy a kde!

(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN – Krstiny britského princa Georgea budú 23. októbra v kaplnke Svätojakubského paláca v Londýne. Oznámili to dnes podľa BBC rodičia kráľovského potomka William a Kate. Georgea podľa očakávania pokrstí arcibiskup z Canterbury Justin Welby, duchovná hlava anglikánskej cirkvi.

 Budúci následník britského trónu sa narodil tento rok 22. júla v londýnskej nemocnici. Je po dedkovi, princovi Charlesovi, a po otcovi tretím v poradí na trón, na ktorom sedí jeho prababička Alžbeta II. Princ George je prvým dieťaťom vojvodu a vojvodkyne z Cambridge. Krst sa uskutoční v úzkom kruhu, ako je pre britskú kráľovskú rodinu obvyklé. Zoznam hostí a ďalšie podrobnosti majú byť zverejnené neskôr.

Tiež Williama v auguste roku 1982 pokrstil vtedajší arcibiskup z Canterbury Robert Runcie v najužšom rodinnom kruhu v Buckinghamskom paláci. Dá sa očakávať, že kráľovský palác po krste zverejní oficiálne fotografie z udalosti. Zatiaľ nie je jasné ani to, kto bude krstným otcom či krstnou mamou princa. Špekuluje sa o Pippe Middletonovej, sestre Kate, alebo o Williamovom bratovi, princovi Harrym.

 William a Kate dnes takisto oznámili, že budú v budúcnosti používať spoločný erb, ktorý je kombináciou ich osobných erbov. V erbe nechýbajú napríklad symboly jednotlivých krajín Británie, ako sú tri levy za Anglicko. Z rodinného znaku Kate do spoločného erbu prešli okrem iného tri duby a dubový veniec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu