Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krstiny britského princa Georgea: Pozvali slávneho fotografa hollywoodskych hviezd

(Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN – Oficiálnym fotografom stredajších krstín britského princa Georgea bude známy fotograf hollywoodskych hviezd a rockových hudobníkov Jason Bell. Oznámil to dnes vo vyhlásení Kensingtonský palác, kde George so svojimi rodičmi, princom Williamom a jeho ženou Kate, býva.

Budúci následník britského trónu sa narodil tento rok 22. júla. Je prvým dieťaťom vojvodu a vojvodkyne z Cambridge. "Jason Bell je uznávaným portrétnym fotografom a jeho snímky sa objavili v mnohých popredných svetových publikáciách, " uviedlo kráľovské vyhlásenie. Štyridsaťštyriročný Bell pochádza z Londýna a fotografoval medzi inými muzikanta Paula McCartneyho, futbalistu Davida Beckhama a hercov Daniela Craiga, Johnnyho Deppa a Nicole Kidman.

Okrem krstu by mal fotografovať aj prvý skupinový portrét za viac ako 100 rokov, ktorý zachytí štyri generácie britskej kráľovskej rodiny. Na snímke by mal byť George, jeho otec, princ William, dedko, princ Charles, a prababička, kráľovná Alžbeta II. Podrobnosti krstu zatiaľ neboli oznámené. Nevie sa, kto bol pozvaný, ani kto bude krstným otcom či krstnou mamou. Isté je, že krst bude trvať asi 45 minút a vykoná ho v kaplnke Chapel Royal vo Svätojakubskom paláci v centre Londýna duchovná hlava anglikánskej cirkvi, arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

V tejto kaplnke sa Alžbeta I. modlila pred tým, než Angličania v roku 1588 porazili španielske loďstvo, tu v roku 1649 prijal sviatosť oltárnu pred svojou popravou kráľ Karol I. a kde si v roku 1840 kráľovná Viktória vzala princa Alberta. V tejto kaplnke bola tiež vystavená rakva Williamovej matky, princeznej Diany, pred jej pohrebom v roku 1997.

Tiež Williama v auguste roku 1982 pokrstil vtedajší arcibiskup z Canterbury Robert Runcie v najužšom rodinnom kruhu v Buckinghamskom paláci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu