Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Britky (29), ktorá stojí za útokom v Nairobi: Biela vdova v závoji rozdáva rozkazy teroristom!

Samantha konvertovala na islam Zobraziť galériu (2)
Samantha konvertovala na islam (Zdroj: int)

NAIROBI - Teroristický útok na nákupné centrum v kenskej metropole otriasol celým svetom. Podľa najnovších informácií ho viedla vdova po samovražednom atentátnikovi, ktorý bol zapletený do bombových útokov na londýnske metro v roku 2005.

Mnohí svedkovia uviedli, že ozbrojeným útočníkom, ktorí pobehujú po obchodnom dome, rozdáva rozkazy v arabčine beloška zahalená závojom. Somálski islamisti, ktorí sa prihlásili k zodpovednosti za útoky, na svojom účte na Twitteri napísali, že mozgom celej operácie je Samantha Lewthwaiteová. A práve ona má byť tou záhadnou ženou, ktorá velí ozbrojencom, uvádzajú viaceré svetové médiá.

FOTO Britky (29), ktorá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: int)

Biela Vdova, ako ju prezývajú, bola vydatá za Jermaina Lindseyho, spolupáchateľa útokov na londýnske metro. Dvadsaťdeväťročná dcéra britského vojaka kvôli nemu konvertovala na islam. Už vlani vyhlásila, že "je pripravená zomrieť ako samovražedná atentátnička". Momentálne je jedným z najhľadanejších zločincov.

FOTO Britky (29), ktorá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: int)

Lewthwateiová sa má stále nachádzať v obchodnom centre Westgate, kde už tretím dňom pokračuje rukojemnícka dráma. Skupina desiatich až pätnástich maskovaných útočníkov z extrémistickej skupiny aš-Šabáb prezlečených do vojenských uniforiem vnikla do Westgate v sobotu okolo obeda, začala strieľať a hádzať do ľudí granáty. Útok si vyžiadal najmenej 69 obetí, ďalšie desiatky ľudí sú zranené alebo nezvestné. Aš-Šabáb sa podľa vlastných slov týmto spôsobom mstí za kenskú intervenciu v Somálsku, ktorého vláda bojuje proti islamistickým povstalcom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu