Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Japonsko zasiahla "apokalypsa": Zničené domy, autá, desiatky zranených!

Ruiny domov po vyčíňaní tornáda Zobraziť galériu (7)
Ruiny domov po vyčíňaní tornáda (Zdroj: SITA)

TOKIO - Japonsko v pondelok zasiahla ďalšia katastrofa v podobe silného tornáda, ktoré sa prehnalo východnou časťou krajiny. Niekoľko desiatok ľudí dnes utrpelo zranenia. Najhoršie bolo zasiahnuté mesto Košigaja, kde živel strhával strechy, rozbíjal okná domov a prevracal autá.

Radnica v Košigaji uviedla, že len v tomto meste utrpelo zranenia 29 osôb, z ktorých tri sú vo vážnom stave. Ide údajne prevažne o členov miestneho volejbalového tímu, ktorí športovali v telocvični strednej školy.

Japonsko zasiahla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Tornádo v meste taktiež vytrhávalo stĺpy elektrického vedenia a niektoré z nich zhodilo aj na obytné domy. Úrady vraj mnohým obyvateľom zakázali návrat do zničených príbytkov a pripravujú evakuačné prístrešky a núdzové zásoby potravín a ďalších nutných potrieb.

Japonsko zasiahla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Japonsko zasiahla
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Ďalšou postihnutou oblasťou je prefektúra Saitama, kde hlásia 63 zranených. V oblasti boli podľa firmy TEPCO prerušené dodávky elektriny do asi 33 000 domácností. Tlačová agentúra Kjódo uviedla, že tornáda postrhávali elektrické vedenie i strechy domov a rozbili okná na základnej škole. V Saitame celkovo zničili niekoľko desiatok domov. Vo vzduchu poletoval aj odpad. Tornáda vyčíňali aj v prefektúre Čiba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu