Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Americký hnev očami Slováka: Ako Tomáš videl protest proti vojne v Sýrii pred Bielym domom!

Mnohí Američania vojnu v Sýrii neschvaľujú Zobraziť galériu (7)
Mnohí Američania vojnu v Sýrii neschvaľujú (Zdroj: Tip čitateľa)

WASHINGTON - V sobotu sa vo viacerých amerických mestách konali protesty proti vojne, ktorú sa USA chystajú vyhlásiť Sýrii. Atmosféru jedného z nich sa podarilo zachytiť nášmu čitateľovi, ktorý nám tak poskytol priame svedectvo o tom, ako vnímajú celú situáciu samotní Američania.

Spojené štáty sa v najbližších dňoch chystajú zaútočiť na Sýriu v reakcii na chemický útok, ktorý tam zabil viac ako 1400 ľudí. Na znak odporu voči prípadnému vojenskému zásahu sa však dvíha vlna odporu a mnohí s ním nesúhlasia.

V sobotu sa vo Washingtone, New Yorku a Bostone konali demonštrácie, cieľom ktorých bolo ukázať prezidentovi Barackovi Obamovi, čo si občania o tom všetkom myslia. Krátko pred začiatkom tlačovej konferencie, ktorú včera popoludní usporiadal Biely dom, pred ním protestovali stovky ľudí.

Na mieste sa nachádzal aj čitateľ Topiek Tomáš, ktorý nám poslal zábery zachytávajúce hnev Američanov do redakcie.

Americký hnev očami Slováka:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Americký hnev očami Slováka:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ľudia držali v rukách transparenty s nápismi ako "Ruky preč od Sýrie" či "Bombardovanie Sýrie ľudí nechráni, ale ich zabíja".

Americký hnev očami Slováka:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Obama ešte v sobotu večer oficiálne požiadal Kongres o schválenie vojenskej akcie proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. V návrhu sa uvádza, že cieľom americkej odpovede je "odradiť, narušiť, zabrániť a oslabiť" schopnosť Sýrie použiť chemické zbrane. Rezolúcia autorizuje Obamu použiť armádu, kedy bude považovať za "nevyhnutné a vhodné", aby dosiahol cieľ. Senát bude o rezolúcii hlasovať najneskôr v týždni od 9. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu