Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Strach na palubách dvoch lietadiel: Silné turbulencie zranili desiatky ľudí

Niekoľko desiatok pasažierov dvoch dopravných lietadiel utrpelo dnes ráno zranenia počas pristávania na letisku v čínskom Hongkongu, keď sa oba stroje dostali do turbulencie.
Niekoľko desiatok pasažierov dvoch dopravných lietadiel utrpelo dnes ráno zranenia počas pristávania na letisku v čínskom Hongkongu, keď sa oba stroje dostali do turbulencie. (Zdroj: TASR)

HONGKONG - Desiatky cestujúcich a členovia posádok dvoch letov smerujúcich do Hongkongu v piatok utrpeli zranenia po tom, ako sa pred pristátím dostali do vzdušných turbulencií.

Spoločnosť Thai Airways informovala o 39 zranených na palube airbusu A380, ktorým letelo z Bangkoku do Hongkongu 500 ľudí. Manažér predaja Kenny Kung uviedol, že cestujúci ako i členovia posádky vyviazli s ľahšími poraneniami, napriek tomu ich však rozviezli do troch hongkonských nemocníc. Do náhlej turbulencie sa dostalo i lietadlo miestneho dopravcu Hong Kong Airlines prilietajúce z thajského Phuketu, v ktorom utrpeli zranenia traja zo 110 cestujúcich a rovnako traja členovia posádky. Hongkong momentálne čelí nestálemu počasiu, čo súvisí s prechodom tropickej búrky Kong-Rey v blízkosti metropoly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu