Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia teplovzdušného balóna: Zomreli 4 ľudia, 28 je zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

ĽUBĽANA - K vážnej havárii balóna plneného horúcim vzduchom, ktorý niesol 32 ľudí, došlo dnes ráno južne od slovinskej Ľubľany. Podľa neoficiálnych informácií portálu delo.si zomreli štyria ľudia a ďalších 28 utrpelo zranenia, z toho šesť ťažkých. Medzi zranenými sú aj deti.

K havárii došlo okolo 08.00 h pri meste Ig, zhruba desať kilometrov od Ľubľany, a podieľali sa na nej dva balóny. Jeden z nich začal horieť. Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

Podľa spravodajského servera 24eur.com utrpelo šesť zo zranených vážne popáleniny. Najmenej dvaja ľudia vyskočili z balóna, kým pristál, v zúfalej snahe zachrániť sa pred ohňom. Verejnoprávny rozhlas Radio Slovenija uviedol, že v koši pod balónom bolo šesť detí.

 "V okamihu nehody zúrila búrka. Balóny sa pokúsili pristáť, ale dostali sa do turbulencie. Vtedy jeden z nich začal horieť," citovala webová stránka siol.net očitého svedka. Druhému balónu sa údajne podarilo pristáť. Jeden zo svedkov povedal, že videl, ako balón niekoľkokrát za sebou stúpol a klesol, potom začal horieť. Iný svedok uviedol, že havária sa stala pri pristávaní potom, čo balón narazil zrejme do stromu.

Pri záchrannej akcii na mieste nehody, ktorá sa stala medzi Ľubľanou a mestečkom Ig ležiacom južne od slovinského hlavného mesta, boli nasadené aj pátracie psy. Meteorológovia pre oblasť na dnešok predpovedali búrky, a balón preto podľa leteckého inštruktora Darka Krajle letieť nemal. Pripomenul, že pred búrkou vzduch prúdi okolo balóna v rôznych smeroch, takže plameň nemusí mieriť do kopule, ale do rôznych strán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu