Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tvrdý dopad: Boeingu so 193 ľuďmi sa pri pristávaní ohol trup!

Boeing sa po dráhe nepríjemne kĺzal
Boeing sa po dráhe nepríjemne kĺzal (Zdroj: YouTube)

TOKIO - Aj tí najväčší milovníci lietania by si po takomto zážitku asi premysleli, či si ešte kúpia ďalšiu letenku. Video zverejnené 20. júna na internete zachytáva desivý moment, kedy prúdové lietadlo s takmer 200 ľuďmi na palube, podskočilo pri pristávaní na dráhe tak nebezpečne, že prišlo k poškodeniu trupu.

Na záberoch vidno nielen nepekný "tanec" stroja, ale aj zvírené oblaky prachu na mieste dopadu, ktorý poškodil obe strany trupu. Podľa Kyodo News išlo o Boeing 767 spoločnosti All Nippon Airways (ANA), ktorý pristával na letisku Narita pri japonskom Tokiu. Vyšetrovanie ukázalo, že počas manévru fúkal na dráhe silný bočný vietor a pilot uviedol, že cítil turbulencie. Našťastie nikto zo 193 pasažierov a členov posádky sa nezranil

Letecká spoločnosť ANA, ktorá v priemere za mesiac prepraví okolo 3,7 milióna cestujúcich na domácich i medzinárodných letoch, sa teraz musí rozhodnúť, či sa jej poškodený stroj ešte oplatí opraviť. ANA založili v roku 1952 a s flotilou 232 lietadiel zaznamenala vlani tržby vo výške 17 miliárd dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu