Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Letecká tragédia v Rusku: Na Síbiri sa zrútil vrtuľník, 15 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DEPUTATSKIJ – Najmenej 15 ľudí prišlo dnes o život pri nehode vrtuľníka s 28 osobami na palube v sibírskom Jakutsku na východe Ruska.

Nešťastie zrejme zavinili turbulencie, ktoré pilot nezvládol. Vrtuľník patriaci spoločnosti Poljarnyje Avijaliniji letel na pravidelnej linke a cestou stratil kontakt s letovou kontrolou v cieľovom mieste. Hovorca ministerstva vnútra podľa agentúry spresnil, že na palube bolo 25 ľudí, vrátane posádky.

Agentúra Itar-Tass podľa Reuters informovala, že nehodu prežilo päť ľudí. "S určitosťou môžeme povedať, že na žive sú všetci členovia posádky a dvaja cestujúci," uviedol podpredseda vlády Jakutska Anatolij Skrybykin.

Predbežnou príčinou havárie vrtuľníka bolo podľa ruských médií zlé počasie. Vrtuľníky sú v sibírskej oblasti Ruskej federácie pomerne často používaným dopravným prostriedkom pre slabú cestnú a železničnú sieť.

Regionálne centrum pre mimoriadne situácie predtým oznámilo, že na palube bolo 28 osôb, vrátane 11 detí. Vrtuľník sa zrútil asi 50 kilometrov od letiska pri dedine Deputatskij, kam mieril.  Na miesto nešťastia vyštartovali dve pátracie a záchranné helikoptéry, uviedla RIA Novosti, podľa ktorej sa na palube havarovaného stroja mohli nachádzať vysokopostavení predstavitelia. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu