Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zdrvujúca správa pre rodinu pripravujúcu oslavu: Jánovi (†32) odtrhol valec hlavu!

Chlapcom sa už otec domov nevráti Zobraziť galériu (4)
Chlapcom sa už otec domov nevráti (Zdroj: FB)

GRAZ - Nešťastná náhoda pripravila dve deti o otca. Galanťan Ján P. (†32) pravidelne cestoval stovky kilometrov za prácou do Rakúska, aby mohol doma na Slovensku svojím dvom synčekom a družke zabezpečiť lepší život. Avšak osud tak chcel, že o ten svoj nakoniec v zahraničí prišiel. V pondelok drastickým spôsobom zahynul na stavbe neďaleko Grazu, kde ho zavalil mohutný cestný valec.

Ján ako zamestnanec rakúskej stavebnej firmy pracoval v pondelok na stavenisku v obci Semriach. Podľa informácií zahraničných médií si z nezistených dôvodov sadol za volant cestného valca, na ktorého šoférovanie nemal oprávenie, a odišiel s ním. "Jeho kolegovia už len začuli bolestné výkriky a uvideli valec havarovaný v priekope," píše portál orf.at.

Galanťan zrejme dostal šmyk a so strojom zišiel z cesty do 10-metrovej priekopy, pričom sa s ním niekoľkokrát prevrátil. Po poslednom "kotrmelci" ostal ležať pod valcom. Ostatní robotníci mu ihneď bežali na pomoc, no nemohli už nič robiť. Mohutný stroj totiž Slovákovi odťal hlavu.

Fotografie, ktoré poslal Erike krátko pred tragédiou: Ján bežne pracoval s ťažkým strojmi.
Zobraziť galériu (4)
Fotografie, ktoré poslal Erike krátko pred tragédiou: Ján bežne pracoval s ťažkým strojmi.  (Zdroj: FB)

Narodeninové ruže spočinú na hrobe

Jánovi blízki sú tragédiou zdrvení. Doma v Dolnom Chotári neďaleko Galanty po ňom ostala družka Erika a synovia Damián a starší Dominik, ktorý trpí vážnym postihnutím. Len 6-ročný chlapček je slepý a má detskú mozgovú obrnu. Mama Erika je na tom po správe o druhovej smrti psychicky zle a skončila na liekoch.

Krutá rana osudu je o to silnejšia, že už o pár dní mala usmievavá brunetka osláviť 33. narodeniny, ku ktorým jej Ján objednal presne 33 ruží. Odovzdať jej ich už však nestihol. "Ona ich chce prevziať a dať mu ich na hrob," povedal nám zdroj blízky rodine.

Erika s deťmi ostala sama.
Zobraziť galériu (4)
Erika s deťmi ostala sama.  (Zdroj: FB)

Telo spopolnia v Rakúsku

K nešťastiu malo podľa príbuzných dôjsť v čase, keď už Ján na stavbe nemal byť. "Bola to práca, ktorú ešte chceli dokončiť, ale už mali po pracovnej dobe," dodáva zdroj. Príbuzní potvrdili, že oprávnenie na šoférovanie cestného valca nemal, no v minulosti s ním vraj bežne jazdieval, pretože mu to nariadil samotný stavbyvedúci.

Milujúci otec Ján s postihnutým synčekom Dominikom.
Zobraziť galériu (4)
Milujúci otec Ján s postihnutým synčekom Dominikom.  (Zdroj: FB)

Drastickú smrť slovenského pracovníka rakúska polícia naďalej prešetruje. Jeho telo bude podľa našich informácií spopolnené v Rakúsku a urnu s popolom zašlú späť do Galanty, kde sa s ním naposledy rozlúčia.

V prípade, že by ste chceli rodine finančne pomôcť, môžete tak urobiť prostredníctvom vkladu symbolickej sumy na bankový účet vytvorený pre postihnutého Dominika: 2910589642/1100. Tento podnet vyšiel zo strany Topiek, rodina zosnulého nás o to nežiadala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu