Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Turisti zdrhajú z Egypta: Petra nechali trčať v krajine krvavých nepokojov!

Peter so zosnulou dcérkou a manželkou. Zobraziť galériu (4)
Peter so zosnulou dcérkou a manželkou. (Zdroj: Facebook)

KÁHIRA - Pokým české, slovenské, nemecké, ruské a napríklad aj britské cestovné kancelárie rušia kvôli nepokojom svoje zájazdy do Egypta, jedným z tých, ktorí v krajine stále zostáva, je Peter Kramný. Manžel a otec mŕtvych Češiek totiž so žiadosťou o návrat do vlasti zatiaľ nepochodil a nebude tak medzi najbližšími dovolenkármi, ktorí sa radšej vracajú späť domov.

Hoci Petrovi tamojšie úrady vrátili pas, z Egypta nesmie vycestovať. A to aj napriek tomu, že ostatní turisti z Egypta odchádzajú kvôli zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácii na celom egyptskom území. Či bude musieť zostať do konca vyšetrovania alebo zverejnenia výsledkov pitvy, nie je jasné.

Hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Johana Grohová pre tn.cz uviedla, že konzulát už celú situáciu s egyptskou stranou niekoľko dní rieši. Vec sa však ani v sobotu nepohla a zákaz vycestovať pre Kramného platí.

Vyzývavá Monika a Peter
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Manžel mŕtvej Moniky a otec Klárky, ktoré zomreli za záhadných okolností na otravu v Hurghade, tak zatiaľ musí zostať zavretý v hoteli, pretože ministerstvo vyzvalo turistov, aby zostali v areáloch a za žiadnu cenu z nich nevychádzali. To sa týka všetkých stredísk pri Červenom mori. 

Za Petrom sa momentálne nedostane ani jeho rodina, keďže cestovné kancelárie zrušili všetky lety. Cestu do Egypta neodporúča ani slovenské ministerstvo zahraničia. Podľa neho však zatiaľ zastupiteľský úrad v krajine nekontaktoval žiadny Slovák so žiadosťou o pomoc alebo asistenciu a na pobreží Červeného mora je situácia pokojná.

Násilné zrážky v Egypte medzi protestujúcimi stúpencami Moslimského bratstva a bezpečnostnými silami si počas piatka vyžiadali 173 obetí na životoch. Väčšinu z nich, 95 ľudí, zabili v centre Káhiry. Zranenia utrpelo 1330 osôb, z toho 596 pri nepokojoch v metropole.

Turisti zdrhajú z Egypta:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Turisti zdrhajú z Egypta:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu