Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Radikáli strieľali na modliacich: Útok si vyžiadal najmenej 63 obetí!

Radikáli zaútočili na modliacich
Radikáli zaútočili na modliacich (Zdroj: SITA)

MAIDUGURI - Najmenej 63 ľudí v nedeľu ráno zastrelili podozriví islamistickí militanti v nigérijskom meste Konduga ležiacom približne 35 kilometrov od Maiduguri, metropoly štátu Borno na severovýchode krajiny. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.

Ako uviedol člen skupiny civilných stráží spolupracujúcich s armádou, obete sa v čase útoku modlili v mešite. Po tom, ako stráže reagovali na volanie o pomoc, militanti zastrelili aj štyroch jej členov. Nigériu sužuje povstanie islamistov vedených radikálnou skupinou Boko Haram, ktorá vznikla v roku 2001.

Boko Haram sústreďovala útoky počas svojho doterajšieho štvorročného povstania väčšinou na moslimskom severe, ďaleko od obchodnej metropoly Lagos a južných ropných polí, ktoré dodávajú svetovým trhom viac ako dva milióny barelov ropy denne.

Vojenské operácie v baštách sekty na severovýchode Nigérie prebiehajú od polovice mája. Hoci skupinu oslabili, spôsobili, že sa militanti stiahli do úkrytov. Bezpečnostné zdroje sa preto teraz obávajú, že by sa útoky mohli rozšíriť aj do iných častí krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu