Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšia šokujúca vražda na dovolenke: Pavel (19) mal v Indii uškrtiť Markétu (†24)!

Markéta H. a Pavel N. Zobraziť galériu (3)
Markéta H. a Pavel N. (Zdroj: FB)

TIVI – Zavraždenú Češku (†24) našla dnes nadránom indická polícia v hoteli na morskej pláži v západoindickom štáte Goa. Oznámila to indická agentúra PTI. Jej českého partnera (19) našli policajti neďaleko v bezvedomí. V nemocnici tvrdil, že bol unesený, najnovšie však tvrdí, že ženu zabil on.

Policajti najprv našli mladého muža, ktorý ležal v bezvedomí v obci Tivi asi päť kilometrov od pobrežia. V nemocnici vypovedal, že ho dvaja muži uniesli z hotela na pláži Baga, kde bol ubytovaný spolu so svojou priateľkou Markétou H. Tú potom policajti v hoteli našli zavraždenú. Podľa miestnych lekárov mala zranenia na krku. Presnú príčinu smrti určí až pitva.

Markéta H. a Pavel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Najnovšie informácie však hovoria o tom, že k vražde sa priznal jej priateľ, ktorý bol identifikovaný ako Pavel N. "Priznal sa, únos si vraj vymyslel a zranenia si spôsobil sám," povedala Českej televízii hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová s tým, že oficiálnu správu od indickej polície očakávajú v priebehu niekoľkých hodín. České úrady zatiaľ nemajú informácie o tom, akého druhu zranenia mladík má a ako veľmi sú vážne.

Polícia už zahájila trestné stíhanie pre podozrenie z vraždy. Pavla však údajne doteraz nevypočula. Podľa indickej televízie ISZB vyšetrovatelia nevylučujú, že Markéta mohla byť znásilnená.

Česi zavraždení v zahraničí

8. augusta 2003 (Rusko) - V Dagestane bolo nájdené telo českého občana. Podľa hovorcu dagestanského ministerstva vnútra bol muž obeťou lúpežnej vraždy, ktorú mali na na svedomí dvaja miestni páchatelia. Obaja boli zadržaní a k vražde sa priznali.

18. júla 2005 (Británia) - V škótskom Arbroathe bol v kaluži krvi nájdený český občan. Z vraždy mladíka, ktorý v oblasti pracoval ako sezónny zberač ovocia, bol obvinený osemnásťročný muž z Arbroathu.

August 2008 (Mexiko) - Mexická polícia našla rozrezanú mŕtvolu dvadsaťšesťročnej Češky. Podľa ostravských kriminalistov, ktorí na prípade spolupracovali, bol vrahom ženy jej o sedem rokov starší český manžel. Za pravdepodobný motív vraždy označili policajti dlhy a hrozbu rozvodu.

24. januára 2009 (Španielsko) - Denník Blesk informoval o vražde delegátky českej cestovnej kancelárie na Kanárskych ostrovoch. Dvadsaťdeväťročnú Češku podľa denníka zavraždil jej španielsky priateľ, ktorý po čine spáchal samovraždu.

13. septembra 2009 (Rumunsko) - V Rumunsku zomrel český vodič kamiónu. Na parkovisku pri Arade neďaleko rumunsko-maďarskej hranice ho podľa niekoľkých rumunských spravodajských serverov ubili štyria rumunskí Rómovia po spore kvôli hlasnej hudbe.

8. októbra 2010 (Británia) - V anglickom Telforde bol nájdený mŕtvy tridsaťjedenročný Čech, ktorý pracoval v miestnej továrni ako zvárač. Z jeho vraždy bol obvinený dvadsaťštyriročný muž, podľa miestnej tlače pochádzajúci z Poľska.

28. decembra 2011 (Kostarika) - Blízko kostarického mesta Finca La Libertad bola dobodaná dvadsaťdvaročná Češka. K vražde sa neskôr priznal dvadsaťjedenročný Brit Alfred Saunders.

27. mája 2012 (Nový Zéland) - V lese na novozélandskom Južnom ostrove našla polícia telo tridsaťjedenročnej českej turistky, ktoré nieslo stopy znásilnenia. Vedľa neho bol nájdený mŕtvy štyridsaťtriročný Novozélanďan Jason Frandji, ktorý podľa polície turistku zabil a znásilnil a potom spáchal samovraždu.

24. júna 2013 (USA) - V americkom Chicagu bola v noci z 24. na 25. júna 2013 zavraždená dvadsaťštyriročná česká občianka. Zatiaľ neznámy páchateľ ju v jej byte dobodal, zrejme ju aj škrtil.

30. júla 2013 (Egypt) - V hotelovej izbe v egyptskej Hurghade boli nájdené dve mŕtve české turistky - 36-ročná žena a jej osemročná dcéra. Muž, ktorý manželku a dcéru našiel mŕtve, vyhlásil, že všetci traja trpeli črevnými a žalúdočnými problémami. Najskôr sa špekulovalo o otrave z jedla, riaditeľ nemocnice v Hurghade ale neskôr Českému rozhlasu povedal, že na žalúdky žien musel pôsobiť silný jed, ktorý zrejme požili v nápoji. Jednou z možných verzií okolností smrti oboch turistiek je vražda.

7. augusta 2013 (India) - Zavraždenú dvadsaťštyriročnú Češku našla indická polícia v hoteli na morskej pláži v západoindickom štáte Goa. Oznámila to indická agentúra PTI. Devätnásťročného českého partnera dievčaťa našli policajti neďaleko v bezvedomí. Po prevoze do nemocnice oznámil, že bol unesený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu