Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hľadaného Slováka chytili na stanovačke pri Labe: V cele dostal absťák!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: int)

HRADEC KRÁLOVÉ - Horúce dni priam lákajú po výlete za vodnými plochami a letnými stanovačkami. K tomu neodmysliteľne patrí aj dobrá nálada, častokrát potužená dúškom alkoholu. Dobrú vizitku u našich českých susedov nám neurobil istý stanujúci Slovák, ktorý to zrejme riadne prehnal. Bez dokladov, opitého a užívajúceho si nedovolenú slobodu ho totiž zadržala polícia v Hradci Králové, pri rieke Labe, za fakultnou nemocnicou.

Vyšlo najavo, že ide o 45-ročného muža, ktorého český súd už skôr vyhostil. Jeho ďalšie potrestanie skomplikoval abstinenčný záchvat v policajnej cele.

Ako informoval portál idnes.cz, mestkí policajti z Hradca Králové kontorlovali u muža doklady. Tie u neho však nenašli. Na ich prekvapenie, keď kontaktovali cudzineckú políciu, zistili, že muž nemal na území Česka povolený pobyt. Hovorkyňa hradeckej polície Iva Kormošová uviedla: “Policajti zistili z evidencie, že ide o občana Slovenska, ktorému pred dvoma mesiacmi vydali výjazný príkaz na základe rozhodnutia súdu.“

Hradecký okresný súd totiž uložil mužovi už vtedy súdne vyhostenie v trvaní štyroch rokov a podmienku na osem mesiacov so skúšobnou dobou do roku 2017, a to pre trestný čin marenia výkou úradného rozhodnoutia a vykázania.

Slovákovi sa v rodnej krajine zrejne nepáči, lebo vyhosteniu z Českej republiky sa očividne vyhýbal. Hradeckí policajti ho teda zadržali, umiestnili do cely a opäť ho obvinili z rovnakých trestných činov.

Nakoľko prípad riešili v skrátenom konaní, prebehol už aj súd, ktorý však musel so svojim zasadnutím počkať. Muž je totiž silný alkoholik a v cele dostal abstinenčný záchvat. „Policajti zavolali záchranku, ktorá ho odviezla na vyšetrenie do nemocnice. Lekári ho dali do poriadku a až potom sa mohol pred súd postaviť.“ dodala hovorkyňa.

Súd uložil Slovákovi ďalšie tri mesiace väzenia. Podľa polície je muž zaradený v schengenskom informačnom systéme, pretože po ňom pátrajú aj slovenskí policajti. U nás je podozrivý zo spáchania niekoľkých úverových podvodov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu