Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na prahu smrti: Parazit z vodného parku žerie Kali (12) mozog!

Kali Hardigová
Kali Hardigová (Zdroj: int)

ARKANSAS - Iba 12-ročné dievča z amerického Arkansasu bojuje o život po tom, čo si bolo zaplávať vo vodnom parku Willow Springs. Kali Hardigovú na druhý deň previezli do nemocnice, pretože dostala horúčku a začala zvracať. Verdikt lekárov bol pre rodičov veľmi skľučujúci.

"Hovorila, že ju hrozne bolí hlava. Plakala, a keď sa na mňa pozrela, jej oči sa jednoducho prevrátili," uviedla jej matka pre Christian Post. Lekári v nemocnici dievča kvôli stabilizácii stavu uviedli do umelého spánku a ako príčinu diagnostikovali parazitickú meningitídu. Ide o zriedkavé ochorenie, ktoré spôsobuje mozog požierajúca améba a zvyčajne má smrteľné následky.

Podľa centra pre prevenciu a kontrolu chôrob doteraz sú známe iba dva prípady zo Severnej Ameriky, kedy pacienti prežili.

Ministerstvo zdravotníctva v Arkansase vydalo vyhlásenie, že amébu, ktorá spôsobila zvláštny druh meningitídy, tzv. Naegleria fowleri, možno nájsť v teplých potokoch, riekach, jazerách, rovnako ako v pôde.

Naegleria fowleri sa neprenáša medzi ľuďmi a zvyčajne sa do tela človeka dostáva cez nos pri vdýchnutí vody. Vodný park Willow Springs bol spájaný s prípadom parazitickej meningitídy aj v roku 2010. Kali Hardigová zostáva v umelom spánku v detskej nemocnici v Little Rock.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu