Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Egypte opäť prepukli krvavé zrážky stúpencov a odporcov Mursího

V Egypte opäť prepukli krvavé zrážky stúpencov a odporcov Mursího Zobraziť galériu (7)
V Egypte opäť prepukli krvavé zrážky stúpencov a odporcov Mursího (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Na káhirskom námestí Tahrír dnes opäť vypukli zrážky medzi stúpencami a odporcami zvrhnutého islamistického prezidenta Muhammada Mursího, pri ktorých na seba obe strany útočili kameňmi. Podľa egyptskej štátnej televízie prišiel o život jeden človek a ďalších 21 zranených museli ošetriť v nemocniciach.

Bezpečnostné sily použili na rozohnanie demonštrantov slzotvorný plyn. Podľa agentúry Reuters išlo o najhoršie násilnosti v Káhire od 16. júla, kedy pri podobných zrážkach zomrelo sedem ľudí.

V Egypte opäť prepukli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Ďalšie tri životy si dnes vyžiadali strety znepriatelených skupín demonštrantov v iných oblastiach Egypta. Podľa televízie polícia v Káhire zatkla siedmich stúpencov Mursího a zhabala im dve strelné zbrane. Podľa spravodajcu agentúry Reuters išlo o podomácky vyrobené pištole, obe strany sa ostreľovali petardami.

V Egypte opäť prepukli
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Niekoľko stoviek demonštrantov podporujúcich Mursího Moslimské bratstvo sa pokúsilo o pochod na námestí Tahrír, epicentrum masových demonštrácií, ktoré viedli egyptskú armádu 3. júla k zosadeniu zvoleného islamistického prezidenta Mursího. Odvtedy prišlo v násilnostiach o život okolo 100 ľudí, zväčša stúpencov Moslimského bratstva.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu