Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kráľovský pôrod drží v napätí celý svet: William už priletel do Londýna!

Princezná Catherine Zobraziť galériu (3)
Princezná Catherine (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Británia, ale aj celý svet s čoraz väčším napätím a nervozitou očakávajú na narodenie prvého dieťaťa princa Williama a jeho manželky Kate, ktoré by podľa všetkého malo na svet prísť už každým dňom. Britský bulvár prišiel s tvrdením, že vojvodkyňa z Cambridge má oficiálny termín pôrodu práve dnes. Novinári z celého sveta preto v stále väčšom počte obliehajú pôrodnicu a vyčkávajú na akýkoľvek náznak, že veľká udalosť už je na spadnutie.

Denník The Daily Mail dnes napísal, že princ William už opustil vojenskú základňu v Angelsey vo Walese a dorazil do Londýna, aby stál pred blížiacim sa pôrodom po boku svojej manželky. Ak mu to okolnosti dovolia, chce sa v nedeľu zúčastniť charitatívneho zápasu v póle so svojím bratom Harrym. Bulvárne správy ale sprisahanecky naznačujú, že to už asi nestihne.

Do ohňa pod kotlom špekulácií o termíne pôrodu v posledných dňoch priložili aj Williamov otec princ Charles a jeho manželka Camilla. Charles vo štvrtok na slávnosti v Buckinghamskom paláci podľa bulvárneho denníka The Daily Mirror poznamenal, že "už to moc dlho nepotrvá". Vojvodkyňa z Cornwallu zase priznala, že v kráľovskej rodine panuje vzrušenie a že "všetci čakajú na telefonát".

Hovorckyňa kráľovského paláca už zdôraznila, že akékoľvek informácie týkajúce sa pôrodu sa teraz poskytovať nebudú. Uistila však novinárov, že blížiace sa narodenie bábätka oficiálne potvrdí vo chvíli, kedy bude vojvodkyňa z Cambridge prevezená do nemocnice St. Mary, v ktorej súkromnom krídle jej bude k dispozícii lekársky tím. Ďalej bude všetko postupovať podľa tradícií a informácie o pohlaví dieťaťa a ďalšie podrobnosti sa svet dozvie najprv prostredníctvom vývesky pred bránami Buckinghamského paláca. Až potom sa novina začne šíriť aj elektronicky.

Či už sa 31 ročnému vnukovi britskej panovníčky Alžbety II. narodí chlapec alebo dievča, stane sa dieťa po svojom otcovi a starom otcovi ďalším v nástupníckej línii na trón.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu