Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kráľovský potomok Williama a Kate: Bude sa volať Barack alebo Adele?

Princ William a Kate
Princ William a Kate (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský princ William a jeho manželka Kate očakávajú tento mesiac narodenie prvého potomka. Spravodajský server CNN zostavil prehľad zaujímavých čísel, ktoré sa viažu nielen k očakávanému malému princovi či princeznej, ale ku kráľovským pôrodom a štatistikám v Británii vôbec.

4 - počet krstných mien, ktoré majú princ Charles a jeho synovia princ William a Harry. Charlesovo plné meno znie: Charles Philip Arthur George Windsor, William je William Arthur Philip Louis Windsor a Harry je Henry Charles Albert David Windsor. Kráľovský novorodenec bude tiež mať pravdepodobne veľa mien spolu s titulom princ alebo princezná z Cambridge.

200 k 1 - podľa stávkarov pomer pravdepodobnosti, že William a Kate pomenujú dievčatko Adele alebo Britney, alebo chlapčeka Barack.

5 000 k 1 - podľa stávkarov pomer pravdepodobnosti, že sa rozhodnú pre meno North.

723 913 - počet narodených detí v Anglicku a Walese v roku 2011, kedy sú naposledy k dispozícii oficiálne štatistiky.

1,34 percenta - šanca porodiť vo Veľkej Británii dvojčatá, ak sa nezapočítava umelé oplodnenie.

2013 - počet strieborných pencí, ktoré nechala vyraziť Kráľovská mincovňa, aby boli rozdané deťom, ktoré sa narodia v rovnaký deň ako kráľovský potomok.

32,6 - priemerný vek otcov detí narodených v Anglicku a Walese v roku 2011.

31 - vek princa Williama, až sa dieťa narodí. Narodeniny oslávil 21. júna.

29,7 - priemerný vek matiek detí narodených v Anglicku a Walese v roku 2011.

31 - vek Kate, až sa dieťa narodí. Narodeniny oslavuje 9. januára a je tak o takmer deväť mesiacov staršia ako princ William.

2 týždne - dĺžka zákonom danej otcovskej dovolenky princa Williama, ktorú si vyberie po pôrode a je bežná pre zamestnancov kráľovského letectva (RAF).

3,21 kilogramu - pôrodná váha princa Williama.

3 zo 4 - počet detí kráľovnej Alžbety a princa Philipa, ktoré sa narodili v Buckinghamskom paláci. Na svet tú prišli Charles, Andrew a Edward, zatiaľ čo Anna sa narodila v londýnskom paláci Clarence House v roku 1950.

8 - počet vnúčat kráľovnej Alžbety II.

8.8.88 - dátum narodenia princeznej Beatrice, staršie dcéry princa Andrewa, ktorá sa narodila 8. augusta 1988.

4 - počet pravnúčat, ktoré  bude už čoskoro mať kráľovná Alžbeta II. Jej vnuk Peter Phillips (syn Anny) a jeho manželka Autumn majú dve deti: Savannah (2010) a Islu (2012). Okrem očakávaného potomka Williama a Kate oznámila nedávno tehotenstvo tiež Alžbetina vnučka Zara Tindallová (dcéra Anny) a jej manžel Mike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu