Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rušeň vlaku, ktorý v sobotu explodoval, v piatok kontrolovali

Po požiari cisternového vlaku s ropou sú stále nezvestné desiatky ľudí Zobraziť galériu (2)
Po požiari cisternového vlaku s ropou sú stále nezvestné desiatky ľudí (Zdroj: SITA)

TORONTO - Vyšetrovatelia preskúmali lokomotívu vlaku, ktorý vybuchol v kanadskom mestečku Lac-Mégantic, len deň pred nešťastím, ale nenašli na nej žiadne nedostatky. Oznámil to dnes kanadský minister dopravy Denis Lebel.

Podľa ministra preskúmali vlak v piatok. Hasiči potom uhasili oheň v pohonnej jednotke, pretože vlak bol odparkovaný. V noci na sobotu sa ale súprava s cisternami s ropou samovoľne pohla smerom k mestečku so 6000 obyvateľmi, napísala agentúra Reuters. V jeho centre sa vykoľajil. Po havárii vybuchlo postupne najmenej päť z jeho 72 vozňov. Zhruba 40 ľudí je ešte stále nezvestných,

Kanadský premiér Stephen Harper prirovnal zničenú oblasť k vojnovej zóne a povedal, že zhorelo približne 30 budov. Šéf quebeckej provinčnej polície Benoit Richard povedal, že prehľadaná bola iba malá časť zničenej oblasti, pretože požiarnici chceli najskôr uhasiť všetky ohniská.

Po požiari cisternového vlaku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Vlak havaroval v časti mesta s množstvom reštaurácií a barov, ktoré bývajú počas letných víkendových nocí zaplnené. Podľa polície prvý z cisternových vozňov vybuchol krátko po jednej hodine nadránom a následný požiar zachvátil niekoľko domov. Dva horiace cisternové vozne vyvolávali obavy ešte v nedeľu, hasiči sa zdržiavali vo vzdialenosti 150 metrov od nich a chladili ich vodou a penou, aby sa neprehriali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu