Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalší Slovák do britskej basy: Ernest znásilňoval a zverstvá si natáčal na mobil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GLASGOW - Na súde v britskom Edinburghu včera padol rozsudok nad 26-ročným Slovákom Ernestom Radičom, ktorý ešte minulý rok surovo znásilnil mladú dievčinu v Glasgowe a celý nechutný akt si navyše natočil na mobil. V britskej base si odsedí 6 rokov.

Ernesta Radiča v Edinburghu odsúdili na 6 rokov natvrdo a nariadili mu tiež 12-mesačný probačný dohľad. Odsúdený Slovák obvinenia odmieta, no sudcu neobmäkčil. Podľa pôvodných informácií mal svoju obeť dokonca omráčiť neznámymi drogami, čo mu však nedokázali.

Slovák svoju obeť zneužil ešte 24. júna 2012 v dome na východnom konci Glasgowa. Opakovane ju znásilňoval a všetko si navyše natáčal na mobilný telefón. Podľa sudcu ide o veľmi závažný trestný čin. "Svoju obeť ste vystavili sexuálnemu útoku," povedal na pojednávaní.

Súd vypočul aj Ernestovu manželku a rodinu, ktorí sú na jeho strane. Samotný násilník vinu tiež popiera. Riaditeľ jednotky na odhaľovanie sexuálnych zločinov v súvislosti s prípadom násilného Slováka vyhlásil, že "prokurátori berú trestné činy znásilnenia a sexuálneho obťažovania veľmi vážne a sú odhodlaní zabezpečiť, aby všetky takéto prípady boli dôkladne prešetrené".

"Vďaka úzkej spolupráci s políciou a na základe skúseností našich špecializovaných prokurátorov, môžeme si byť istí, že tí, ktorí sa dopúšťajú sexuálnych deliktov akéhokoľvek druhu, budú postavení pred súd a s ich obeťami sa bude vždy zaobchádzať s úctou a profesionalitou, akú si zaslúžia," cituje riaditeľa BBC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu