Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Kňaz ubil narkomana na smrť kovovou tyčou!

Branislav Peranović
Branislav Peranović (Zdroj: novosti.rs)

BELEHRAD - Srbského kňaza, ktorý viedol liečebňu pre drogovo závislých, odsúdili na dvadsať rokov väzenia za vraždu jedného zo svojich pacientov. Branislav Peranović bol súdom v meste Šabac uznaný vinným z vraždy druhého stupňa. Vlani v auguste totiž ubil pacienta Nebojšu Zarubaca viac než meter dlhou kovovou tyčou. Pre povesť srbskej pravoslávnej cirkvi je to teda ďalšia významná rana, podotýka agentúra Reuters.

Peranović do mája 2009 viedol centrum pre narkomanov pri Novom Pazare. Závislí tam však boli "liečení" brutálnymi metódami - patrilo medzi ne mlátenie lopatou, bitie do hlavy a do tváre alebo kopanie až do bezvedomia. Prezradilo to video, ktoré sa dostalo na verejnosť. Peranović tvrdil, že vzhľadom na mieru závislosti liečených "bola tvrdá ruka nevyhnutná".

Srbská pravoslávna cirkev potom odvykacie stredisko nariadila zatvoriť, avšak Peranović ďalej zostal kňazom a otvoril si ďalšiu liečebňu.

"Vzhľadom na brutalitu činu mohol byť verdikt prísnejší," okomentoval rozhodnutie súdu otec obete Miloš Zarubac.

Srbská pravoslávna cirkev čelí v poslednej dobe niekoľkých škandálom. Ten posledný sa týkal sexuálneho vzťahu jedného z biskupov s niekoľkými mladými mužmi. Biskup Vasilije Kačavenda bol kvôli tomu tento rok v apríli odvolaný z úradu. Predtým zase musel iný z biskupov odísť z funkcie kvôli sprenevere.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a citlivé povahy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu