Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nečas dôvod na rezignáciu nevidí: Vraj sa nedopustil ničoho nepoctivého

Petr Nečas
Petr Nečas (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český premiér Petr Nečas nevidí dôvod na rezignáciu. Súčasná vláda by podľa neho mala pokračovať. Povedal to dnes pre televíziu Nova.

"Musím povedať, že je nevyhnutné správať sa zodpovedne. To znamená rokovať, samozrejme, vo vnútri Občianskej demokratickej strany (ODS), rokovať s koaličnými partnermi. Som si istý, že som sa nedopustil ničoho nepoctivého, takže nevidím dôvod na rezignáciu," povedal Nečas pre televíziu.

Situáciou sa zaoberala na mimoriadnom zasadaní aj koaličná TOP 09. "Brali sme na seba isté záväzky, keď sme túto vládu vytvorili, a mali by sme prácu riadne dokončiť do konca volebného obdobia, ak sa nám to umožní. Som za to, aby vláda pokračovala," vyhlásil predseda TOP 09 a minister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg.

Najneskôr v nedeľu chce jeho strana rokovať s ODS a stranou LIDEM - liberálni demokrati o tom, či je možné pokračovať s premiérom Nečasom (ODS). Ten čelí škandálu v súvislosti s jeho najbližšou spolupracovníčkou Janou Nagyovou. Súd ju dnes poslal do väzby a hrozí jej až päť rokov väzenia. Je obvinená z podielu na korupcii a na nezákonnom sledovaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu