Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zemanova rada zdrveným Čechom v priamom prenose: Neutopte sa!

Miloš Zeman sa vlastným slovám usmieval.
Miloš Zeman sa vlastným slovám usmieval. (Zdroj: YouTube)

PRAHA/BRATISLAVA - Český prezident Miloš Zeman je známy tým, že si servítku pred ústa veľmi nedáva a jeho zmysel pre humor pôsobí v niektorých situáciách priam šibenične. Najnovšie sa o tom mohli presvedčiť všetci tí, ktorí zhliadli je pondelkový brífing k povodniam. Svojím spoluobčanom dal totiž na záver radu "na nezaplatenie", ktorá mnohých pobúrila.

"Chcel by som predovšetkým vyjadriť svoju spolupatričnosť so všetkými, ktorí boli postihnutí nedávnymi záplavami. Na druhej strane vyjadrovať spolupatričnosť je trochu málo," povedal novinárom na začiatku Zeman s tým, že si miesto preletu vrtuľníkom nad zaplavenými oblasťami zvolil praktickejší spôsob pomoci.

"Rozhodol som sa, že požiadam hradnú stráž, ktorá mi podlieha, aby sa zapojila do záchranných akcií. Či už v oblasti Radotína alebo v akejkoľvek inej oblasti," dodal a ubezpečil prítomných aj divákov pri televíznych obrazovkách, že príslušníci hradnej stráže budú užitoční pri prípadnej evakuácii, ochrane budov i iných činnostiach.

Po týchto slovách sa k mikrofónu dostal ešte veliteľ hradnej stráže a krátky brífing bol pri konci. Okrem toho, že Miloš Zeman v ňom stihol oceniť postoj vlády, ktorá uvoľnila prvých 300 miliónov korún na pomoc ľuďom postihnutým záplavami, pridal aj perličku na záver.

Ako to už u neho býva zvykom, s radosťou si zgustol na zástupcoch médií, keď všetkým ľuďom najprv poprial, aby sa "neutopili" a potom s úsmevom ešte dodal: "Aj keď u novinárov je toto želanie ambivalentné."

Jeho záverečné slová však mnohých Čechov veľmi nenadchli a považujú ich za nemiestne. "Hrozný a nevkusný na konci prejavu je tento prezident, ktorého som nevolil," napísal v komentári pod videom na YouTube David. Treba však uznať, že asi neexistuje politik, ktorého by mali radi všetci a Miloš Zeman si od niektorých vyslúžil aj pochvalné príspevky za jeho snahu pomôcť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu