Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šialenci riskujú životy: Takto surfujú na povodňových vlnách!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

THURGAU - Kým niektorí majú kopec starostí, ako si zachrániť svoje majetky pred veľkou vodou, iní sa zjavne snažili na ničivom prírodnom živle nájsť aj jeho pozitívnu stránku. Vo Švajčiarsku si odvážlivci na rozbúrenej rieke zasurfovali, mladá žena sa zase popreháňala zatopenými ulicami českého Písku na kiteboarde.

"Ľudia, ktorí to sledovali, len krútili hlavou," prezradil portálu blick.ch Ernst Vogelsanger, hovorca radnice vo švajčiarskom Thurgau. "Sme znepokojení," dodal a objasnil, že v sobotu popoludní sa asi desiati surferi rozhodli zašantiť si na obrovskej povodňovej vlne.

Osemminútový klip na YouTube je dôkaz, že niektorých ľudí neodradí ani zlé počasie a nízke teploty. Surferi jednoducho naskákali do vody a nechali sa unášať adrenalínom. Video už od nedele zhliadlo asi 25-tisíc divákov.

"Surferov sme hneď vyhnali. Je to príliš nebezpečné," uviedol Vogelsanger s tým, že mútna voda so sebou nesie trosky, ktoré by mohli surfera zraniť až tak, že by stratil vedomie. Potom by ho už zachránili iba veľmi ťažko.


 

Obdobný prípad sa však stal aj u našich západných susedov v Česku, kde si 26-ročná Mila z Písku vyskúšala jazdu na doske uprostred zaplaveného sídliska.

"Najskôr sme jazdili po meste a fotili vodu. Potom sme videli malé deti, ako sa kúpu vo vode v zákrute. Tak sme si povedali, že by sa to dalo zísť aj na doske," opísal vznik nápadu Radek (28) pre idnes.cz.

V nedeľu vzal preto svoje auto, priviazal zaň lano a ďalšieho kamaráta posadil do kufra. Na kiteboard sa potom postavila práve Mila a zdá sa, že si dobrodružstvo poriadne užívala.

Aj v tomto prípade však zavládli rozporuplné názory verejnosti. Pokým mladí trojicu v ich výkone povzbudzovali, starší si skôr ťukali na čelo.

A ešte dve podobné aktuálne videá:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu