Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž spáchal samovraždu v Paríži: Zastrelil sa pred desiatkami škôlkarov

Muž spáchal samovraždu pred desiatkami škôlkarov
Muž spáchal samovraždu pred desiatkami škôlkarov (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Približne desať žiakov a učiteľka boli dnes svedkami toho, ako sa muž zabil výstrelom do hlavy na súkromnej katolíckej škole vo francúzskej metropole Paríž. Uviedol to parížsky starosta Bertrand Delanoe.

Starosta podľa agentúry AP povedal, že v myšlienkach je so "všetkými malými Parížanmi, ktorí pri tom boli, s ich rodičmi a pedagógmi". Polícia oznámila, že muž spáchal samovraždu krátko pred poludním, keď deti odchádzali zo školy na poludňajšiu prestávku.

Motív mužovej samovraždy ani jeho totožnosť nie sú zatiaľ známe. Muž bol údajne šesťdesiatnik a použil pušku.

"Áno, spolužiaci mi povedali, že videli telo, nejakú krv, ale vlastne nič o tom neviem," povedal školák Alexandre, ktorý stál pred školou so svojou matkou.

Ďalší ľudia boli prekvapení, že muž sa dostal do priestorov súkromnej La Rochefoucauldovej školy, ktorej súčasťou je aj materská a stredná škola. Nachádza v parížskom siedmom obvode na ľavom brehu rieky Seina.

"Vchod je zatvorený a zabezpečený. Viem, že človek sa musí preukázať pri vstupe do budovy, keď si príde po dieťa. Nedá sa vojsť dnu, kedy si človek zmyslí," uviedla jedna matka. Deti, ktoré sa stali svedkami tragédie, dostanú psychologické poradenstvo, uviedla tlačová agentúra DPA. Podľa DPA sa muž zastrelil vo vchode do materskej a základnej školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu