Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík (25) má viac životov ako mačka: 8-krát prekabátil smrť!

(Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Matthew Hawksley sám seba označuje za najnešťastnejšieho človeka, akého pozná, ale zároveň za najšťastnejšieho Brita. Hoci má iba 25 rokov, už osemkrát unikol hrobárovi z lopaty a počet jeho životov by mu mohla závidieť aj mačka. Mladík totiž prekonal zlomeninu krku, 4 zastavenia srdca, stafylokokovú infekciu, zápal pľúc a rakovinu.

Matthewove problémy sa začali v júni 2011 počas dovolenky v Írsku, kedy sa skupina priateľov rozhodla, že si pôjde zaplávať. Mladý Brit si neuvedomil, že voda nie je ani meter hlboká a skočil z móla priamo na ostré skaly. Pri náraze si zlomil piaty krčný stavec a pľúca naplnené vodou spôsobili infarkt. Počas 30-minútovej záchrannej akcie prekonal dokopy štyri zastavenia srdca.

Po päťtýždňovej kóme sa prebudil v nemocnici a čakali ho ďalšie mesiace rekonvalenscencie. Ani zďaleka to však neznamenalo koniec zdravotných komplikácií. Počas pobytu v zdravotníckom bojoval so stafylokokovou infekciou rezistentnou na antibiotiká aj so zápalom pľúc. Napriek tomu, že podľa lekárov už nikdy nemal chodiť ani rozprávať, ich prognózy sa nesplnili. Po piatich mesiacoch bol opäť nohách. Vtedy však prišla ďalšia zdrvujúca správa. Doktori mu oznámili, že má rakovinu semenníkov.

Zvárač z anglického Huntingdonu sa však nevzdal a vďaka operácii sa z krutého ochorenia vyliečil. Amatérsky triatlonista sa teraz, ani nie dva roky od nešťastia, chystá pomocou športu zarobiť peniaze na pomoc ľuďom s rakovinou a poranením miechy. "Nemôžete sa tým nechať ubiť. Môžete si vybrať a pracovať s tým, čo máte," tvrdí mladík, ktorý mal byť podľa portálu dailymail.co.uk doživotne odkázaný na invalidný vozík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu