Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z vraku lode vylovili vzácnu whisky: Historický nápoj s filmovou históriou!

Dve vzácne fľaše whisky, zachránené z vraku lode, draží až do 5. mája on-line aukčná sieň Scotch Whisky Auctions z Glasgowa
Dve vzácne fľaše whisky, zachránené z vraku lode, draží až do 5. mája on-line aukčná sieň Scotch Whisky Auctions z Glasgowa (Zdroj: http://news.bbcimg.co.uk/)

GLASGOW – Dve vzácne fľaše whisky zachránené z vraku lode, ktorá sa potopila v roku 1941, draží až do 5. mája on-line aukčná sieň Scotch Whisky Auctions z Glasgowa. Úspešný dražiteľ bude mať nielen historický nápoj, ale dotkne sa aj filmovej histórie.

Podľa potopenia lode a snahy obyvateľov blízkeho ostrova vyloviť čo najviac z jej nákladu totiž v roku 1949 vznikla britská filmová komédia Whisky Galore!. Informoval o tom spravodajský server BBC News. Loď SS Politician s výtlakom 8000 ton plávajúca na Jamajku sa potopila v zlom počasí u Hebríd, kde nabehla na plytčinu. Obyvatelia ostrova "zachránili" z vraku stovky debničiek whisky a niektoré z nich zakopali, aby ich ukryli pred colníkmi. Ďalšie fľaše postupne vyplavovalo more a niektoré vylovili potápači. Fľaše, ktoré sa teraz dražia, sú z potápačskej výpravy k vraku z roku 1987.

Nepredpokladá sa, že by whisky bola ešte vhodná na konzumáciu, ale jej príbeh aj všetky okolnosti by podľa riaditeľa Scotch Whisky Auctions Billa Mackintosha mohli dražiteľa zaujať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu