Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nemecký prezident dostal nepríjemnú poštu: Kontrola odhalila listovú bombu!

Joachim Gauck
Joachim Gauck (Zdroj: SITA)

BERLÍN – Listovú bombu odhalili a zneškodnili pri rutinnej kontrole na poštovom pracovisku Úradu spolkového prezidenta v Berlíne. Nálož kontrolovane odpálili v parku sídla nemeckej hlavy štátu - zámku Bellevue, uviedla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu úradu.

 Najvyššieho nemeckého predstaviteľa, ktorý sa v súčasnosti nezdržiava vo svojom berlínskom sídle, o udalosti okamžite informovali.

Vyšetrovanie kauzy prevzal Spolkový kriminálny úrad (BKA), podľa ktorého ešte presný obsah podozrivej zásielky nie je jasný, uviedla jeho hovorkyňa vo Wiesbadene. Informácie o odosielateľovi zásielky ani o prípadnom motíve činu zatiaľ nie sú známe. Bezpečnostné zdroje však pre agentúru DPA potvrdili, že v listovej zásielke adresovanej nemeckému prezidentovi sa nachádzal výbušný materiál, nie však správy o tom, že išlo o látku HMTD.

O prítomnosti tejto výbušnej látky v zásielke informovali na internete s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje denník Die Welt a magazín Focus. Úrad nemeckého prezidenta vyzval všetkých svojich zamestnancov na zvýšenú ostražitosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu