Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hromadné vraždy v Mexiku: V Cancúne našli šesť zaškrtených ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: soy402.com)

CANCÚN - Šesť ľudí našli v nedeľu zaškrtených a jedného sťatého v juhomexickom turistickom stredisku Cancún. Informoval o tom námestník štátneho generálneho prokurátora. Ide o najnovší prípad hromadnej vraždy, ktoré v posledných niekoľkých týždňoch sužujú mesto. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.

Polícia našla telá piatich mužov a dvoch žien v chatrči na predmestí Cancúnu, významného turistického centra na karibskom pobreží Mexika. Táto pobrežná oblasť bola do veľkej miery ušetrená drogového násilia, ktoré trápi Acapulco, upadajúce turistické stredisko na tichomorskom pobreží.

"Vyzerá to tak, že obete boli nezávislí drogoví díleri bez spojenia s nejakým drogovým kartelom," uviedol Juan Ignacio Hernández, námestník generálneho prokurátora mexického štátu Quintana Roo. Polícia neskôr predstavila sedem mužov ako podozrivých z masovej vraždy.

Minulý mesiac zomrelo šesť ľudí a päť ďalších utrpelo zranenia, keď dvaja muži založili požiar v bare na okraji Cancúnu. Pri inom incidente našla polícia v nedeľu v Cancúne telo ďalšieho muža, ktorý mal zapchaté ústa, bol zviazaný a zabalený do plachty.

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto sa zaviazal, že skoncuje s násilím, ktorá prepuklo po tom, čo jeho predchodca Felipe Calderón začal armádou vedenú operáciu proti bojujúcim kartelom.  V násilí súvisiacom s drogami bolo v Mexiku od roku 2007 zabitých vyše 70.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu