Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spokojnosť mexickej polície: Počet vrážd klesol na 52 denne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MEXIKO - Počet vrážd v Mexiku v prvých štyroch mesiacoch tohto roka poklesol o 13,8 percenta. Zvýšil sa však počet únosov, a to až o 31,4 percenta, vyplýva zo štúdie mexického Národného pozorovateľského centra pre bezpečnosť, spravodlivosť a právo.

Od januára do apríla 2013 v Mexiku v priemere zavraždili 52 ľudí denne. Predošlý rok v rovnakom období išlo o 60 úmyselných vrážd za deň. Mimovládna organizácia pre pri výskume vyhodnocovala oznámenia polície, informovala tlačová agentúra DPA.

Riaditeľ centra Francisco Rivas pri štvrtkovej prezentácii výsledkov konštatoval, že v niektorých mexických štátoch polícia hlásenia nie vždy postúpi vyšším miestam.

V Mexiku už roky zúri krvavé násilie súvisiace s obchodom s drogami. Pri konfrontáciách medzi súperiacimi drogovými kartelmi a bezpečnostnými silami v krajine za posledných šesť rokov zahynulo viac než 70.000 ľudí.

Mexická prokuratúra vo štvrtok oznámila, že v štáte Oaxaca na juhu krajiny našli zavraždeného popredného politika ľavicovej Strany demokratickej revolúcie (PRD). Nicolás Estrada Merino, predseda štátneho výboru strany, bol nezvestný 11 dní. Podľa médií ešte v máji viedol stranícke zasadnutie, ktoré sa skončilo prestrelkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu