Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Krvavé potyčky v Mexiku: Zahynulo najmenej 22 ľudí!!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Pri zrážkach, ktoré si v mexickom štáte Michoacán vyžiadali 22 obetí, ozbrojenci cielene napadli policajtov v dedinách Puerto el Mamey a El Carrizo.

O život prišli dvaja policajti, ďalších 20 obetí boli členovia gangov, uvádza sa vo vyhlásení mexického ministerstva vnútra, z ktorého cituje agentúra DPA. K prestrelkám došlo v utorok miestneho času; členovia gangov najprv zablokovali diaľnice autobusmi a inými vozidlami.

Michoacán patrí k mexickým štátom s najväčším násilím, neustále ho sužujú zrážky medzi kriminálnymi skupinami. Mexická vláda tu v máji rozmiestnila 4000 vojakov a 1000 federálnych policajtov, aby sa obnovila bezpečnosť.

V roku 2006 vtedajší mexický prezident Felipe Calderón začal veľkú ofenzívu proti drogovým kartelom, avšak zdá sa, že toto úsilie prinieslo len malú zmenu, mieni agentúra Sinchua. Calderónov nástupca Enrique Peňa Nieto, ktorý do úradu nastúpil v decembri, sa na rozdiel od neho sústredil hlavne na prevenciu kriminality. Nasadených vojakov ale nestiahne, kým sa nezníži množstvo vrážd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu