Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Cyperský prezident zašil 21 miliónov do Anglicka: Krátko pred zdanením úspor!

Cyperský prezident Nicos Anastasiades.
Cyperský prezident Nicos Anastasiades. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Firma, ktorú vlastnia rodinní príbuzní cyperského prezidenta si podľa tamojších médií tesne pred hlasovaním o zdanení vkladov preklopila 21 miliónov eur do Londýna. Tvrdia to viaceré svetové médiá s odvolaním sa na cyperské noviny.

Zneužil informácie z politických kuloárov? Cyperské médiá aktuálne informujú o podozrení, že spoločnosť prepojená na cyperského prezidenta Anastasiadesa si presunula 21 miliónov eur z cyperskej banky Laiki do Londýna. Malo sa tak stať len pár dní pred tým ako tamojší parlament hlasoval o kontroverznom zdanení všetkých vkladov v cyperských bankách.

Britský denník Guardian informuje, že cyperské médiá zverejnili zoznam 132 vkladateľov, ktorí si peniaze preliali do zahraničia tesne pred schválením záchranného balíčka, ktorý si vynútil aj faktické znárodnenie úspor.

Slovenský portál finweb zas píše, že peniaze sa z Cypru vytratili 12. a 13. marca , len tri dni pred zasadnutím euroskupiny, kde sa dohodol záchranný balíček pre ostrovný štát. Cyperský minister financií Michalis Sarris sa údajne verejne priznal, že vláda vopred vedela o úmysle zdaniť vklady v bankách.

Spomenutou firmou je A. Loutsios and sons Ltd., ktorú vlastní zať cyperského prezidenta John Loutsion.

Prezident Anastasiades podľa viacerých zdrojov popiera, že by si firma jeho rodiny "uliala" peniaze a  podozrenia považuje iba za čiernu kampaň voči jeho osobe a rodine.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu