Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Z ČR hlásia ďalší prípad ťažkej otravy metanolom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Ďalší prípad ťažkej otravy metanolom hlásia z ČR. V nemocnici v Orlovej v Moravskosliezskom kraji hospitalizovali v stredu ženu s príznakmi intoxikácie pančovaným alkoholom, ktorá je vo vážnom stave pripojená na prístroje, informovali internetové servery iDNES.cz a Tyden.cz s odvolaním sa na jej hovorkyňu Radmilu Fleischerovú.

Podľa jej slov ide o 57-ročnú pacientku z Orlovej, v krvi ktorej bolo veľké množstvo jedovatého metanolu, konkrétne 2160 miligramov na liter. Žena je podľa Fleischerovej na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení pripojená na pľúcnu ventiláciu a na umelú obličku. Vývoj jej zdravotného stavu hovorkyňa nechcela odhadovať.

Zdroj tejto otravy sa podľa hovorkyne krajskej polície Gabriely Holčákovej doteraz nepodarilo identifikovať. Podľa dostupných informácií však žena v uplynulých dňoch popíjala s priateľmi. U tých sa doteraz žiadne príznaky otravy neprejavili, dodala hovorkyňa.

Čaká sa na výsledky analýzy vzoriek tekutín, ktoré vyšetrovatelia našli v bydlisku ženy. Až dovtedy, kým budú známe, pracuje polícia s viacerými verziami, vrátane tej, že pacientka sa otrávila alkoholom "zo starých zásob".

Od vlaňajšieho septembra si pančovaný alkohol vyžiadal iba v ČR viac ako 40 obetí, ďalšie zaznamenali v susednom Poľsku. Desiatky ľudí otravu síce prežili, avšak časť z nich bude mať doživotné následky, predovšetkým poškodený zrak. V kauze čelí trestnému stíhaniu viac ako 70 ľudí, viacerí z nich sú vo väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu