Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Dvojnásobná tragédia: Poľovali na Taliban, zastrelili nevinné deti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KANDAHÁR – Dve deti prišli o život v južnej časti Afganistanu pri streľbe austrálskych vojakov, členov medzinárodnej vojenskej koalície v Afganistane, ktorí zasahovali proti vzbúrencom z islamistického hnutia Taliban.

"Deti ošetrovali dobytok v okrese Čarčino vo štvrtok, keď ich omylom zastrelili austrálski vojaci, reagujúci na útok militantov z Talibanu," uviedol policajný hovorca podľa agentúry DPA. Na miesto incidentu vyslali vyšetrovací tím afganské úrady i predstavitelia jednotiek NATO.

Velenie NATO potvrdilo incident s tým, že je zodpovedné za neúmyselné zabitie dvoch mladých afganských chlapcov počas operácie z 28. februára. "Vyjadrujem svoje osobné ospravedlnenie ako aj sústrasť s rodinou usmrtených chlapcov," uviedol veliteľ jednotiek NATO v Afganistane generál Joseph Dunford.

Civilné obete síl NATO sú stále pálčivou záležitosťou vo vzťahu medzi afganským prezidentom Hámidom Karzajom a predstaviteľmi zahraničných síl. Posledných 11 rokov bojuje Taliban proti afganským silám a jednotkám NATO. Počas bojov za posledných šesť rokov prišlo o život najmenej 14.728 afganských civilistov, uvádza OSN.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu